Torsdag den 11. juli 2019

Black Box og Winterreise

Den tyske tenor Werner Güra er en kær gæst på Hindsgavl Festival. I 2011-2012-2013 opførte han  Schuberts tre store sangcykler på festivalen, og disse koncerter står stadig som ganske uforglemmelige oplevelser. Nu kan han atter opleves på Hindsgavl Festival i Schuberts Winterreise sammen med pianisten Jens Fuhr. De to er sprunget til som flotte erstatninger for Florian Boesch (og Justus Zeyen), der desværre måtte aflyse to uger før koncerten. (Florian Boesch var endda ‘vikar’ for Ian Bostridge, men så endte vi altså med Werner Güra, hvilket ikke er så ringe endda!)

Om eftermiddagen skal vi opleve danske Simon Steen Andersens Black Box Music. Én af de største succeser i nyere dansk musikhistorie og modtager af Nordisk Råds Musikpris i 2014. Værket, en blanding af musik og absurd dukketeater, tager den klassiske dirigentrolle under humoristisk behandling. Det visuelle udgør en væsentlig del af stykket, og vi glæder os meget til at præsentere dette store set-up i Tranesalen.

Download detaljerede programmer som PDF her:
15.30 Black Box Music

20.00 Winterreise med Güra og Fuhr

 

LYTTE-LINK:

Simon Steen-Andersen fortæller om Black Box Music (de første 01:25 af videoen)

 

10:00 Morgensang og et kvarter med gårsdagens kunstner
Havestuen

10:30 (NY TID) Rundvisning i park og på slot 
Mødested: Foran receptionen

15:00 Optakt til Black Box Music med Simon Steen-Andersen
Havestuen

15:30 Simon Steen-Andersen (komponist), Håkon Stene og Århus Sinfonietta
Laden

17:15  Koncertintroduktion v/ Mathias Hammer
Staldknægten

20:00 Werner Güra (tenor) og Jens Fuhr (klaver)
Laden

Franz SCHUBERT (1797 – 1828): Winterreise

Oprindeligt var Ian Bostridge programsat. Han blev erstattet af Florian Boesch, der også måtte aflyse. Misforstå det ikke: Werner Güra er ikke en helt normal vikar for en vikar. Det er ren luksus og vi er stolte af at kunne præsentere Güra og Fuhr! 

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar