Festivalleder Bernard Villaume
Musikalsk rådgiver Ulrik Damgaard Andersen
Musikformidler Mathias Hammer

Hvem står bag festivalen?

Bernard Villaume
Bernard Villaume er initiativtager og arrangør af festivalen, der støttes af en række fonde og af Hindsgavl Slots bestyrelse.


Bernard har ledet festivalen siden 2001 og har som amatørpianist optrådt på festivalen i 11 sæsoner i perioden 1993 til 2004. Bernard er civilingeniør og brygmester med en forretningsbaggrund som projektleder og konsulent, bl.a. indenfor den internationale bryggeriindustri, hos Europakommissionen og 
Maersk Line.

 

Ulrik Damgaard Andersen
Ulrik Damgaard Andersen har siden 2008 været tilknyttet festivalen som musikalsk rådgiver og konsulent. Med sin enorme opdaterede viden om musik og om danske og internationale kunstnere bidrager han til at sammensætte festivalens spændende program. Hans kompromisløse krav om det ypperste er nøglen til festivalens kunstneriske succes. Det giver ind i mellem festivallederen sved på panden.

 

Kontakt os gerne med idéer, konstruktiv kritik eller spørgsmål:
Telefon (+45) 2814 1841 eller email 
bernard@hindsgavlfestival.dk


Foredragsholder

Mathias Hammer
Mathias Hammer fik sin debut som pianist fra det Det Jyske Musikkonservatorium i 2011, bl.a. som solist i Gershwin’s “Rhapsody in Blue”. Som pianist har han både beskæftiget sig med det klassiske repertoire og nyere musik. Mathias nåede at få en fin karriere som pianist med koncerter i Skandinavien, Rusland, Tyskland, Grønland, Kina og Argentina, men en ansættelse hos Danmarks Radio P2 i 2010 fik ham gradvist væk fra den udøvende rolle til den verbalt formidlende. 

Og det gør han fremragende på mange platforme, hvilket også har givet genlyd i Europa: I 2015 vandt han den prestigefyldte Prix Europe i Berlin i kategorien “Bedste Musikprogram”  for sin podcastserie om Carl Nielsens symfonier. Disse er efterfulgt af flere fornemme podcastserier.

Som den alvidende og altid lystige quiz-kaptajn på Danmarks Radios populære “Den klassiske musikquiz”, fik han sit folkelige gennembrud i 2017, og er nu noget så sjældent som en kendis indenfor klassiske musikformidling.

Alt dette er ikke steget ham til hovedet, for siden 2013 er han kommet på Hindsgavl Festival for at berige vores lytteoplevelser med inspirerende bagrundsviden.

 

Frivillige

Under selve festivalen får vi hjælp af 4-5 frivillige, der henter og bringer musikere, vender noder, arrangerer badebrosfester, sørger for billetter, programmer, og meget andet.