fbpx

Hvem står bag

Bernard Villaume
Bernard Villaume er initiativtager og arrangør af Festivalen, der støttes af en række fonde og Hindsgavl Slot.

Bernard har ledet festivalen siden 2001 og har som amatørpianist optrådt på festivalen i 11 sæsoner i perioden 1993 – 2004. Bernard er uddannet civilingeniør og brygmester med en erhvervsbaggrund som projektleder og konsulent, bl.a. indenfor den internationale bryggeriindustri, hos Europakommissionen og Mærsk Line.

Ulrik Damgaard Andersen
Ulrik Damgaard Andersen har siden 2008 været tilknyttet festivalen som musikalsk rådgiver og konsulent. Med sin enorme viden om musik og om danske og internationale kunstnere bidrager han til at sammensætte festivalens spændende program.

Neel Teilmann
Pianisten Neel Teilmann leverer tekster og gode idéer til arbejdet med festivalen. I sæsonerne 2015-2017 var hun projektleder for festivalens eget ensemble, Hindsgavl Nordic Chamber Ensemble, der holder pause nogle sæsoner.

Kontakt os gerne med idéer, konstruktiv kritik eller spørgsmål på telefon (+45) 2814 1841 eller mail til
bernard@hindsgavlfestival.dk


Foredragsholdere

Mathias Hammer
Mathias Hammer debuterede som pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2011, bl.a. som solist i Gershwins ”Rhapsody in Blue”. Som pianist har han både beskæftiget sig med det klassiske repertoire og nyere musik.  Mathias har spillet koncerter i bl.a. Skandinavien, Rusland, Tyskland, Grønland, Kina og Argentina og har siden foråret 2010 været ansat som radiovært og musikformidler i DR’s P2. Som den alvidende og muntre holdkaptajn på Danmarks Radios meget sete “Den Klassiske Musikquiz”, blev han i 2017 en er-det-ikke-ham-fra-fjernsynet?-personlighed.
Mathias står bag en række podcast-serier om emner som Carl Nielsens symfonier, der i 2015 blev flot præmieret med en Prix Europe i Berlin, for “Bedste radio-musikprogram”. I 2017 lavede han en podcast-serie om N.W. Gade.

Valdemar Lønsted
Valdemar Lønsted er uddannet cand. mag. i musik og fransk. Han var i et par årtier fast tilknyttet DRs kanal P2 og producerede talrige udsendelser om orkestre, dirigenter, og komponister.
Som forfatter har han udgivet bøgerne Musikalske fortællinger (2000) og Flere musikalske fortællinger (2003), der beretter om en række komponister og den vej, der har ført frem til et udvalgt mesterværk. Et højdepunkt i musikformidlingen er bogen Mahler (2006), som ikke blot er fængslende læsning, men også giver en detaljeret og grundig indføring i Mahlers symfonier og hans musikalske univers. I 2010 udkom biografien om violinisten Anton Kontra, skrevet i samarbejde med Kontras kvartet-kolleger Morten Zeuthen og Peter Fabricius. Og med Schubert (2013) og Sibelius (2016) har Valdemar Lønsted bidraget med endnu to omfangsrige komponistbiografier.