Tirsdag den 9. juli 2019

Det bedste fra Tjekkiet – og to usædvanlige trioer

De er blevet kaldt ‘the world’s most exciting string quartet’ (Gramophone) og har vundet fem Gramophone Awards og talrige andre priser for deres indspilninger. Kvartetten har eksisteret siden 2002 og fået et verdensomspændende ry, men deres konstante musikalske nysgerrighed og smittende passion får stadig alle værker til at føles friske og nyopdagede. Den tjekkiske kvartet har specialiseret sig i især de østeuropæiske komponister, og fremfører denne musik som få andre. Derfor er vi stolte af at kunne præsentere dem i deres absolutte kernerepertoire: Schostakovitch og Dvorak. Kvartetten op. 105 er Dvorak når han er allerbedst: ekspansiv, nostalgisk og gennemsyret af bittersøde melodier. Så velkommen til en stor tjekkisk aften.

Det er altid en glæde når det lykkes at få et samarbejde i stand mellem flere af festivalens stjerner, som det er tilfældet ved eftermiddagskoncerten hvor duoen Isserlis/Mustonen forener kræfter med tenor Ian Bostridge i en usædvanlig besætning. Men med tre kunstnere af den kaliber, bliver der helt sikkert noget at glæde sig til.

Den sene koncert er med endnu en meget speciel besætning. Alle tre musikere har hver især gæstet festivalen før, senest Nadia Ratsimandresy i 2017 med sit sjældne elektroniske klaviatur- instrument, ondes martenot. Det bliver spændende at høre med slagtøj og cello.

LYTTE-LINK:

Pavel Haas spiller Shostakovitch live i 2017 (YouTube, 38:54)

 

10:00  Morgensang og et kvarter med gårsdagens kunstner
Havestuen

10:45  Mini-quiz om og med verdensklassepianister
Havestuen

15:30  Ian Bostridge (tenor), Steven Isserlis (cello) og Olli Mustonen (klaver)
Laden

17:15  Koncertintroduktion v/ Mathias Hammer
Staldknægten

20:00 Pavel Hass Quartet (strygekvartet)
Laden

Dvorak  

String Quartet No. 14 in A-flat major, Op.105, 32’’

  pause  
Shostakovich  

String Quartet No.2 in A major, Op.68, 36’’

22:30 Nadia RATSIMANDRESY (ondes martenot), Alexandra HALLÉN (cello), Ying-Hsueh CHEN
Laden