Fredag den 12. juli 2019

Sprudlende ung barok

Ensemble Jupiter består af eliten blandt den yngre europæiske generation af barokmusikere, der har samlet sig omkring lutenisten Thomas Dunford som kunstnerisk leder (mere om ham under onsdagens koncert), cembalisten Jean Rondeau, som er lidt en stjerne i sig selv som solocembalist og den unge (25 år i 2019) mezzosopran Lea Desandre.

Gruppen, der ikke er dirigentbaseret, men snarere et kammermusikalsk ensemble, præsenterer et rent Vivaldi-program, valgt netop fordi denne musiks energi, spontanitet og vildskab passer til deres ambition om at vise at den såkaldte ‘tidlige’ musik bør spilles både moderne og med kant.

Om eftermiddagen er det tre af Danmarks største talenter der er samlet for at spille klavertrio. Nogle vil måske kunne huske pianisten Gustav Piekut fra Hindsgavl Festival i 2016 hvor han spillede Diabelli-variationerne af Beethoven for et begejstret publikum. Denne dag gælder det Schostakovich’s ikke så ofte spillede 1. klavertrio og Schuberts trio i Es-dur der er som balsam for sarte øregange.

LYTTE-LINK:

Lea Desandre synger, Vivaldi, Ottone in villa, “Gelosia, tu già rendi l’alma mia”

 

10:00  Morgensang og et kvarter med gårsdagens kunstner
Havestuen

10:45  Mini-quiz om og med verdensklassepianister
Havestuen

15:30 Anna Egholm (violin), Jonathan Swensen (cello) og Gustav Piekut (klaver)
Laden 

Shostakovich

  Klavertrio nr. 1

Schubert

  Klavertrio nr. 2

17:15  Koncertintroduktion v/ Mathias Hammer
Staldknægten

20:00 Ensemble Jupiter
Laden

Lea Desandre, mezzo-soprano, Thomas Dunford, lute, Jean Rondeau, harpsichord
Théotime Langlois de Swarte & Louis Creac’h (violins) Jérôme Van Waerbeke (viola), Bruno Philippe (violoncello) Douglas Balliet (bass), Peter Whelan (bassoon)

Vivaldi  Arier om jalousi, fortvivlelse og kærlighed, blandet med koncerter for henholdsvis lut, fagot og violin

22:30 Ny musik
(Havestuen)

Endnu ikke fastlagt