Hindsgavl Slot

Hindsgavl Slot ligger smukt i en af danmarks bedst bevarede slotsparker. Selveste H. C. Andersen mente, at udsigten var den smukkeste på Fyn og han overdrev ikke: Haven og parken er enestående med lysthusene, vandløbene, bassinerne og Lillebælt i baggrunden, og nærmeste nabo er Naturparken Hindsgavl Dyrehave med dåvildt og krondyr.

Slottets historie går tilbage til det 12. århundrede, og stedet har en markant plads i Nordens historie. Det er f.eks. her den norske konge, Erik Præstehader, og den danske konge, Erik Menved, slutter fred i 1295. Og i hovedbygningen fra 1784, underskriver Kong Frederik d. 6. dokumentet, hvori Danmark formelt afstår Norge og Sverige til Karl Johan i 1814 under Napoleonskrigenes sidste fase.

I de senere år har slottet været igennem en omfattende restaurering og fungerer i dag som hotel, restaurant, konference- og kursuscenter og har netop vundet titlen Travellers’ Choice™ i 2015.

Køkkenets kulinariske oplevelser er værd at køre langt efter, og når årstiden gør det muligt, forsyner slottets egen køkken- og krydderurtehave kokkene med frisk frugt, grønsager og krydderurter.

Hindsgavl Festival giver også lejlighed til at gå på opdagelse i områdets historie og særpræg i form af rundvisninger på slot og i park. Området byder på rige muligheder for at få pulsen både op og ned med slotspark, løberuter, badebro ud til Lillebælt og med flere golfklubber indenfor kort afstand.

Læs mere om Hindsgavl Slot

Hindsgavl Dyrehave

Hindsgavl-halvøen er i dag forvandlet til en naturpark med 165 hektar nænsomt indhegnet dyrehave og et åbent natur- og aktivitetsområde.

I et herregårdslandskab, der daterer sig tilbage til 1200-tallet, har man mulighed for at færdes i en dyrehave, der byder på leg, læring og motion ved gamle fortidsminder, lyden af frøkoncerter ved midnat og synet af sensommerens brølende kronhjorte i brunst.

Et af områdets kendetegn er de godt 300 stk. hjortevildt, der er med til at give de besøgende en god oplevelse. Bestanden er stor nok til, at det er nemt at møde hjortene og opleve dem i deres naturlige omgivelser.

Læs mere om Hindsgavl Dyrehave

Andre attraktioner

Middelfart
Middelfart og Lillebælt byder på mange ferie- og naturoplevelser. Læs mere om de mange muligheder på Visit Lillebælts hjemmeside.

Bridgewalking
Få en meget anderledes naturoplevelse med Bridge Walking på Den Gamle Lillebæltsbro i Middelfart.

Hvalsafari
Hvalsafari med guide fra Gl. Havn i Middelfart.

CLAY keramikmuseum Danmark
Det tidligere Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus, nu CLAY, er Nordens eneste specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Det har en af Europas fornemmeste samlinger af keramik. CLAY ligger et par kilometer fra Hindsgavl Slot, i slottets tidligere enkesæde fra 1857, med en spektakulær tilbygning, der blev indviet i 2015. Se mere her.

Golfklubben Lillebælt
Danmarks nok bedst beliggende golfbane, med en smuk udsigt ud over Lillebælt, og med en bane der byder på udfordringer til både den garvede og den nystartede golfspiller.

Flere overnatningsmuligheder
Feriehuse i området: Feline Holidays