Søndag den 14. juli 2019

Violinens vilde barn

 

Endelig lykkedes det at få hende til Hindsgavl: Patricia Kopatchinskaja er et navn man ligeså godt kan øve sig på at udtale, for hun er et fænomen blandt violinister. Vildskab og passion er nok nogle af de ord der beskriver hende bedst, og hendes gestik på scenen er mindst ligeså udtryksfuld som musikken der kommer ud af violinen.

Født i Moldova levede hun som barn et fredeligt liv hvor hun komponerede og spillede violin langt fra rampelyset. På et tidspunkt var familien dog så fattig at hun måtte hjælpe til ved at spille klaver og violin på restauranter og således tjene lidt penge. Men alt det ændrede sig da hun vandt en stor konkurrence afholdt af Credit Suisse og i dag turnéer hun på verdens største scener. Hun brænder for at præsentere publikum for ikke bare de gamle klassikere, men også det nyere og mere ukendte violinrepertoire, og denne aften gælder det George Enescu.

Han var rumænsk komponist og har efterhånden indtaget sin retmæssige plads blandt de største. I hans meget folkloristiske kompositioner, hører man tydeligt at han også var en legendarisk violinist som sågar har fået en violinkonkurrence opkaldt efter sig. Kopatchinskaja er bosiddende i Bern og kommer bl.a. til Hindsgavl sammen med netop Camerata Bern hvor hun er ny kunstnerisk leder fra 2018/19.

Hvordan gør man oprør, når ens far er russisk rockstjerne? Man bliver selvfølgelig violin-vidunderbarn og laver senere sit eget ‘band’, en klavertrio med studiekammerater fra skolen. Således kom klavertrioen Sitkovetsky Piano Trio til verden i 2007 på Yehudi Menuhin School i Surrey, England. Der findes forbløffende få fasttømrede klavertrioer, men denne eftermiddag skal vi lytte til én af dem, der har holdt ved og bidt sig fast på den internationale scene.

 

10:00  Morgensang og et kvarter med gårsdagens kunstner
Havestuen

13:00  Rundvisning i park og på slot 
Mødested: Foran receptionen

Den nye turistchef i Middelfart – og tidligere Hindsgavl-ansatte – Trine Lai, giver en rundvisning i slottets og parkens historie. Varighed ca. 1 timer og 20 minutter.

15:30 Sitkovetsky Piano Trio
Laden

Klavertrioer af Beethoven og Saint-Saëns.

17:15  Koncertintroduktion v. Mathias Hammer
Staldknægten

20:00  Patricia Kopatchinskaja (violin), Polin Leschenko (klaver) og Camerata Bern
Laden           

Enescu  

String Octet in C major, Op. 7, 39’

  pause  
Enescu   Sonata for violin and piano

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg har 5 kommentarer

  1. offerry

    viagra pret nexium The most intriguing find in the area is a number of Byzantine refuse pits, Tal of Tel Aviv University and Ajami of the Israel Antiquities Authority IAA said in a statement doxycycline hyclate for chlamydia

  2. entinia

    I do think it is a bit easier for me to gain weight and a bit harder to lose it, but I just try to eat very cleanly and exercise every day furosemide lasix side effects 19 These additional scales were single items in the linear analogue self assessment LASA format

Skriv et svar