Onsdag den 10. juli 2019

Stor russisk musik for cello og klaver

Steven Isserlis, den karismatiske stjernecellist med det viltre hår, tog publikum med storm da han spillede to koncerter på Hindsgavl Festival i 2017 (både duo med Alexander Melnikov og som solist med Hindsgavl Nordic Chamber Orchestra). Så han blev straks inviteret tilbage! Denne gang i et stort og dramatisk russisk program (med et lille finsk intermezzo).

Med sig har han den finske pianist Olli Mustonen. De to er nære venner, har spillet sammen i 30 år og udgav i 2014 en CD med værker af Martinu, Sibelius og Mustonen(!) Olli er nemlig, udover at være en fremragende pianist, også en særdeles anerkendt komponist og dirigent og rejser verden rundt med alle tre fag.

Om eftermiddagen er der barokmusik i havestuen anført af vores danske cembalomester og Sonningprismodtager Lars Ulrik Mortensen.

Download detaljerede programmer som PDF her:
15:00 Lars Ulrik Mortensen trio
20:00 Isserlis og Mustonen

LYTTE-LINK:

Steven Isserlis og Olli Mustonen spiller Shostakovich Op. 40, 3. og 4. sats (YouTube 12:55)

 

10:00 Morgensang og et kvarter med gårsdagens kunstner
Havestuen

10:30 Et ægte Ruckers? – Cembalobygning fra 15. til 18. årh.
Basse Fønss (Hovedbygning, 1. etage)

Cembaloet havde fra 15.-18. årh. en central placering i det europæiske musikliv og blev anvendt både som soloinstrument, i ensembler og orkestre. Instrumentet har en lang og spændende udviklingshistorie, hvor både musikkultur, æstetik, regionale traditioner og endda fusk, har skabt meget forskellige og fremragende instrumenter. Hør om forskellene mellem nord og syd, og hvor meget et navn betyder, når man skal sælge et cembalo.

Erik Kristiansen, ph.d. har arbejdet som cembalobygger i en række år. Han har restaureret og skrevet om det danske cembalo, bygget af Moritz Georg Moshack i København 1770.

15:00 & 16:00 Lars Ulrik MORTENSEN (cembalo), Sophie GENT (violin), Jane GOWER (fagot)
Havestuen (kun for overnattende gæster)

Musik fra 1500- og 1600-tallet af bl.a. Castello, Froberger og Schmelzer

17.15 Koncertintroduktion v. Mathias Hammer
Staldknægten

20:00 Steven Isserlis (cello) og Olli Mustonen (klaver)
Laden

Prokofjew
 
Cello Sonata op. 119 23’
Kabalevsky
 
Cello Sonata op. 71 26′
 
pause
 
Tchaikovsky
  Nocturne op. 19/4 5’
Sibelius
 
Malinconia op. 20 12’
Shostakovitch
 
Cello Sonata op. 40 25′

Dette indlæg har 3 kommentarer

  1. actitelaw

    Selective estrogen receptor modulators SERM are potential alternatives to progestins, although the endometrial safety of estrogen SERM co therapies is not known clomid tablet performed the mass spectrometry

  2. Sokscette

    stromectol 3mg dosage Melatonin attenuates the vestibulosympathetic but not vestibulocollic reflexes in humans selective impairment of the utricles

Skriv et svar