Lørdag den 13. juli 2019

Pianist med mod og mening

Den amerikanske Gilmore Artist Award er en meget speciel anerkendelse. Den uddeles hvert fjerde år til en pianist og kan ikke søges. Derimod rejser en anonym jury verden rundt til koncerter for at finde en prismodtager med potentialet til at gøre en forskel i musikverdenen.

I 2018 blev den uddelt til Igor Levit. Han er en kunstner som ikke er bange for at gøre op med konventionerne i den klassiske musik. Hvad enten det er i form af politiske brandtaler fra scenen, eller gentænkning af hele koncertsituationen – som det var tilfældet i hans samarbejde med kunstneren Marina Abramovic i 2015 hvor de iscenesatte Bachs Goldbergvariationer.

Hans CD-debut var med Beethovens sene klaversonater for Sony. Et usædvanligt modigt valg, som de færreste kaster sig over tidligt i karrieren. Men hans mod blev belønnet og Gramophone anmeldte debuten som ‘neither reckless nor arrogant, but a debut of true significance’. Hans sammensætning af koncertprogrammer er altid personlige og velovervejede, således også her på Hindsgavl hvor vi starter med Mendelssohns ‘Sange uden ord’, over de fulde symfoniske klange hos Mahler og ender i Schuberts store B-dur sonate med de himmelske proportioner.

Om eftermiddagen i Havestuen er der genhør med to af fredagens unge barokstjerner.

Download detaljerede programmer som PDF her:
15:00/16:00 Dunford og Rondeau
20:00 Igor Levit

LYTTE-LINK:

Jean Rondeau og Thomas Dunford fra 2018 (YouTube 40:42)

Igor Levit spiller Beethoven-sonate op. 110 (YouTube, 11:04)

 

 

10:00  Morgensang og et kvarter med gårsdagens kunstner
Havestuen

10:30  Mini-quiz om og med verdensklassepianister
Basse Fønns, 1. sal i hovedbygningen

15:00 og 16:00 Jean Rondeau (cembalo) og Thomas Dunford (lut)
Havestuen (Kun for overnattende gæster)

Programmet, som kunstnerne kalder ”La Mascarade”, er sammensat af musik af franske komponister omkring år 1700. Bl.a.: Robert De Visée, Marin Marais, François Couperin, Jean-Henry D’Anglebert og Forqueray (faren og sønnen). 
Cembalo venligst udlånt af cembalobygger Erik Kristiansen, www.cembalo.dk

17:15  Koncertintroduktion v/ Mathias Hammer
Staldknægten

20:00 Igor Levit (klaver)
Laden

 

Mendelssohn

Tre stykker fra ‘Lieder ohne Worte’ , 11’’
(Op. 19b nr. 1, 4, og ‘Duetto’ op. 38 nr. 6)

Mahler

Adagio fra symfoni nr. 10 (arr. Stevenson) 24’

 
pause

Schubert

Klaversonata nr. 21 i B-Dur, D. 960, 45’

2

 

Dette indlæg har 5 kommentarer

  1. actitelaw

    clomid online overnight Patients undergoing cyclic estrogen progestin therapy should experience vaginal bleeding only after the withdrawal of progestin; biopsy or other investigation is warranted for other bleeding or heavy menses

  2. Sokscette

    While we tried to make sense of it all, the sheer size and diversity of research presented guaranteed that the sense we made would reflect our own expectations and interests as much as it did the research itself stromectol 12mg for sale CYP2C19 Genotyping

Skriv et svar